Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

CURSUS: Start Taijiwuxigong Introductiecursus

12 Oct 2015

SNEEK -Voor iedereen uit Fryslân en omstreken. Vanaf maandag 12 oktober (week 42) starten wij met een nieuwe introductiecursus Taijiwuxigong van 10 lessen. De lessen eindigen in week 51.

Elk van de 10 weken telt 4 momenten waarop de les van die week te volgen is. Het is de vijftiende keer dat deze ‘Taijiwuxigong-introductieformule’ - die in een duidelijk groeiende behoefte voorziet - wordt aangeboden. Tussentijds aanhaken is ook mogelijk.

Taijiwuxigong is een energetisch zelfbehandelingssysteem voor meer geestelijke en lichamelijke ‘health en happiness’, dat is ontwikkeld door de Chinese art Dr. Shen Hongxun. De complete introductiecursus bestaat uit 10 lessen van 1,5 uur en wordt verzorgd door Frank Liew-On, opgeleid Buqi therapeut aan het Buqi Instituut van Dr. Hongxun.

Beweging, sport en fitness zijn belangrijk voor lichaam en geest, daar zijn we het allemaal over eens. Echter, niet alle vormen van beweging werken op hetzelfde niveau. Taijiwuxigong is zo bijzonder omdat het niet alléén inwerkt op ons bewegingsapparaat.

Tengevolge van allerlei spanningen die het leven met zich meebrengt, nemen we vaak een verkeerde of zelfs verwrongen lichaamshouding aan. En die houding heeft de tendens zich vast te zetten. Daardoor verliezen we het natuurlijke contact met ons energetisch centrum en de zelfregulerende functie daarvan. Als we leren een goede houding aan te nemen, kunnen we het contact met het energetisch centrum van ons lichaam hervinden.

Vanuit die basishouding zijn er een hele reeks oefeningen, de zogeheten daoyin, die zijn bedoeld om spanningen in de verschillende delen van het lichaam op te heffen. Ziekteverwekkende factoren zoals afvalstoffen en fysieke en emotionele spanningen worden afgevoerd, waardoor je minder ongemakken en pijn ervaart, je versterkt de wervelkolom, je leert steviger staan, zowel lichamelijk als emotioneel en mentaal, je wordt soepeler in bewegingen en geest, je ontwikkelt een beter lichaamsbesef en een toestand van evenwicht en algemeen welbevinden wordt bevorderd.

Verder ontstaat er door regelmatige beoefening een verhoogde geestelijke helderheid en een emotioneel welbevinden.

Belangstellenden zijn van harte welkom. U kunt zelf bepalen aan welke les u wekelijks mee wilt doen. De momenten waarop u de introductiecursus kunt volgen, zijn maandagavond 12 oktober van 18.00-19.30 uur, dinsdagavond 13 oktober van 19.00-20.30 uur, donderdagochtend 15 oktober van 10.00-11.30 uur, of vrijdagochtend 16 oktober van 09.15-10.45 uur.

Meer informatie over tarieven en aanmelding: tel. 0515-432030 of info@sportclubfenf.nl.


Belangrijke informatie
•Datum: maandag 12 oktober 2015
•Einddatum: 18-12-2015
•Aanvangstijd: 18.00 uur
•Locatie: Sportclub F en F The Inner Way, Lange Veemarktstraat 3, 8601 ET Sneek