Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Taijiwuxigong workshop

04 Nov 2017

SNEEK - In het weekend van 4 en 5 november wordt een Taijiwuxigong Workshop gegeven bij Sportclub F en F The Inner Way in Sneek. Taijiwuxigong is een praktische Chinese oefenmethode welke gezondheid onder andere bevordert via het strekken van de wervelkolom en het daardoor ruimte creëren tussen de gewrichten waardoor de (levens)energie gaat stromen. Taijiwuxigong is gericht op het verbeteren van de gezondheid en is ontwikkeld door de Chinese arts en oprichter van het Buqi Instituut te Gent, Dr. Shen Hongxun.

Met behulp van Taijiwuxigong kan de lichaamshouding verbeteren en kunnen negatieve factoren worden verwijderd uit het lichaam en uit de energetische kanalen en meridianen. Bijvoorbeeld: als gevolg van bureau- of machinewerk staan of zitten veel mensen langdurig in dezelfde houding, bewegen weinig tot nauwelijks en herhalen regelmatig dezelfde beweging. Vaak resulteert dit in spierspanningen die een negatief effect op de lichaamshouding hebben. Deze vicieuze cirkel leidt uiteindelijk tot klachten. Mensen die veel bureau- en computerwerk doen en die lijden aan het zogenaamde computersyndroom (RSI-achtige klachten) zijn momenteel het meest bekende voorbeeld. Een zelfde klachtenpatroon kan zich echter ook ontwikkelen als gevolg van (of in combinatie met) mentale of emotionele spanningen.

Spontane beweging, zoals die binnen Taijiwuxigong wordt aangeleerd, is een zeer effectieve methode voor het losmaken van spierspanning en het afvoeren van de ziekmakende factoren die er mee verbonden zijn. Dit voorkomt het verder ontwikkelen van de klacht en kan op den duur de klachten zelfs geheel doen verdwijnen. Veel klachten zijn terug te voeren op problemen in de wervelkolom, al dan niet in combinatie met mentale of emotionele spanningen. Daarom heeft Taijiwuxigong ook een heilzaam effect bij rug-, gewrichts- en spierproblemen, ademhalingsmoeilijkheden, spijsverteringsstoornissen, diabetes, gynaecologische problemen, halfzijdige verlamming (hemiplegie), voortijdige veroudering, hoge bloeddruk en vele andere klachten.

Ervaringen van Taijiwuxigong-beoefenaars tonen aan dat de geest helderder wordt, de artistieke expressie verfijnder, de fysieke mogelijkheden groter, sportieve prestaties sterker en dat er in het algemeen een gevoel ontstaat van welzijn en vreugde.

De workshop in Sneek wordt gegeven en begeleid door Frank Liew-On, door het Buqi Instituut gecertificeerd Buqi Therapeut. Bovendien heeft hij jarenlange ervaring als beoefenaar. De workshop begint zaterdag 4 november om 9.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Op zondag 5 november geldt hetzelfde tijdstip.

Belangstellenden dienen zich voorafgaand aan de workshop in te schrijven. Inschrijven kan uiterlijk tot woensdag 2 november. Voor meer informatie over tarieven, kortingsmogelijkheden en inschrijfformulieren kunt u bellen (0515-432030) of mailen: info@sportclubfenf.nl.