Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Start vijf kennismakinglessen T'ai Chi in Ysbrechtum

01 Nov 2017

YSBRECHTUM - Vanaf 1 november organiseert Sportclub F en F in Ysbrechtum op woensdagavond in het spellokaal van de Epemaskoalle vijf kennismakingslessen T'ai Chi. De vijf lessen beginnen om 20.00 uur en duren steeds 60 minuten. De lessen vinden plaats op 1, 8, 15, 22 en 29 november.

T'ai Chi is een Chinese bewegingsleer die goed is voor lijf en leden. Wie naar een T'ai Chi beoefenaar kijkt, ziet deze langzame, vloeiende afgeronde bewegingen maken. Het lijkt een beetje op ‘zwemmen in de lucht’ of langzame gymnastiek. Maar de betekenis gaat veel verder dan gymnastiek. T'ai Chi heeft een belangrijke innerlijke werking op zowel lichaam als geest. In de oefeningen ligt de nadruk op het herstel van eenwording van lichaam en geest.

T'ai Chi is daarom meer een bewegingskunst. De Chinezen zeggen dat wie Tai Chi op de juiste manier en regelmatig twee keer per dag gedurende een langere periode beoefent, ‘de soepelheid van een kind, de gezondheid van een houthakker en de gemoedsrust van een wijsgeer’ zal bereiken. En dat door middel van een oefening die overal, zonder extra hulpmiddelen en met weinig ruimte uit te voeren is. Om aan de vijf lessen te kunnen deelnemen is vooraf aanmelden noodzakelijk.
Voor aanmeldingsformulieren of meer informatie kunt u contact opnemen via petersportclubfenf@gmail.com of via 0515-432030.