Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Kennismakingsles Zenmeditatie bij F en F in Sneek

05 Jan 2016

SNEEK - Sportclub F en F The Inner Way in Sneek geeft dinsdagavond 5 januari van 20.30 uur tot 21.30 uur een gratis kennismakingsles Zenmeditatie. Zenmeditatie is één van de meditatievormen die goed in te passen is in het moderne dagelijkse leven. Mediteren hoeft namelijk niet alleen maar zittend op een meditatiekussen, je kunt de methode toepassen op allerlei momenten van de dag. Een minuut bewust ademhalen achter je PC (nu bijvoorbeeld) is ook een minuut mediteren. Juist in onze bedrijvige samenleving is het van groot belang om de juiste balans te vinden tussen actie en reflectie. Zen versterkt je reflectie- en observatievermogen, en is een no-nonsense benadering van de werkelijkheid. Daardoor sta je steviger met beide benen op de grond. Wie dit ervaren heeft weet dat meditatie niet zweverig is. Integendeel. 

De kennismakingsles bestaat uit verschillende zitmeditaties, waarbij onder andere aanwijzingen en enkele theoretische basisprincipes aangereikt worden ten aanzien van het aanleren van een juiste zithouding voor het mediteren.  Kennismaken met mediteren doe je in gemakkelijk, loszittende kleiding. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen via http://www.sportclubfenf.nl/ of via t: 0515432030. Kijk ook eens hier