Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Vijfweekse kennismakingscursus T'ai Chi in Sloten

27 Oct 2022

SNEEK - Vanaf donderdag 27 oktober organiseert Sportclub F en F The Inner Way in de Foarmeling te Sloten een kennismakingscursus T’ai Chi. De vijf wekelijkse lessen beginnen om 19:45 uur en duren een uur.

Tai Chi ofwel Taiji – volgens de originele Chinese schrijfwijze – is een bewegingsleer die primair gericht is op het optimaliseren van de gezondheid van de mens. Het doel is – als je al van doelen kunt spreken – lichaam en geest met elkaar in overeenstemming te brengen. Wij noemen het ook wel ‘meditatie in beweging’. In Tai Chi komen vijf verschillende grote stijlen voor. Binnen onze sportclub kun je je bekwamen in de Yang-stijl/vorm.

De Yang-stijl/vorm is één van de meest verbreide Tai Chi stijlen in de wereld. Een ‘vorm’ is eigenlijk een solo-oefening die bestaat uit een harmonieuze, vloeiende, aaneenschakeling van natuurlijke bewegingen die je zo langzaam mogelijk en met aandacht uitvoert. Tijdens onze lessen oefenen we deze vorm groepsgewijs. Naast het oefenen van de Yang-vorm, besteden we tijdens onze Tai Chi lessen ook veel aandacht aan houding en specifieke rek-, en strekoefeningen ter stimulatie van de Qi-circulatie en ter bevordering van de algehele gezondheid. Onze lessen zijn geschikt voor iedereen, van jong tot oud.

Praktische informatie
Donderdag 27 oktober, 3, 10, 17 en 24 november van 19:45 tot 20:45 uur. 
Locatie: Gymzaal de Foarmeling, Wijckelerweg 172 8556 XB Sloten.

Kosten: € 85,- 

Aanmelden kan vanaf donderdag 29 september t/m 27 oktober 2022 en kan via het online inschrijfformulier of aan de zaal.

Meer informatie? neem contact op via 0515-432030 of via info@sportclubfenf.nl