Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Scheidsrechterscursus Kyokushin Karate

07 Jul 2023

Ontwikkel jezelf tot scheidsrechter in het Kyokushin karate
Scheidsrechter Kyokushin karate: de kunst van het leidinggeven. Ben je karateka of geïnteresseerd in de kunst van Kyokushin karate? Of ben je hoekscheidsrechter en wil je hoofdscheidsrechter worden? Zowel karateka's als geïnteresseerden hebben baat bij deze opleiding. Naast dat je jezelf ontwikkeld tot scheidsrechter, doe je ook theoretische en praktische kennis op van het Kyokushin karate. Na afloop beschik je over een goede basiskennis op het vlak van de wedstrijdsport in het Kyokushin karate. Op 7 juli a.s. start de scheidsrechterscursus, waarbij je wordt opgeleid tot scheidsrechter van (jeugd) Kyokushin karatewedstrijden. Naast theoretische vaardigheden, zul je ook praktische ervaringsmomenten moeten opdoen.

Over de cursus
Er zijn vier niveau's: nationaal hoekscheidsrechter, nationaal hoofdscheidsrecht, internationaal hoekscheidsrechter en internationaal hoofdscheidsrechter. Afhankelijk van de vooropleiding kom je in aanmerking voor de verschillende licenties.

Nationaal
- C-licentie: hoekscheidsrechter (judge)
- B-licentie: hoofdscheidsrechter (referee)

Internationaal
- A-licentie: hoekscheidsrechter (judge)
- A+-licentie: hoofdscheidsrechter (referee)

Inhoud

Theoriedagen
De cursus heeft twee theoriedagen. Tijdens deze dagen gaan we in op de leerstof uit de manual. Je leert over de oorsprong van het Kyokushin karate, de regels van de wedstrijdsport, de gebruiken en nog veel meer. Ook komt hier aan bod wat het belang is van jouw rol als scheidsrechter. De theorietrainingen vinden plaats aan de Lange Veemarktstraat 3 in Sneek.

Praktijkdagen
Tijdens de praktijkdagen leer je ervaren wat het is om alle opgedane kennis tijdens de theoriedagen, toe te passen in de praktijk. Het eerste praktijkmoment is intern en kleinschalig, de volgende praktijkmomenten zullen groter zijn en daar zal jouw kennis en kunde op de proef gesteld worden: op Clubkampioenschappen, de Waterpoort Cup of andere (inter)nationale wedstrijden. De praktijkdagen vinden plaats op de plek van het evenement. 

Studieduur en vooropleiding

Theoriedagen
- 7 juli 2023 van 19.00-21.00 uur
- 14 juli 2023 van 19.00-21.00 uur

Praktijkdagen
- 28 t/m 31 augustus 2023 (Karate Summer Camp)
- 21 oktober 2023 (Waterpoort Cup)
- 3 praktijkdagen nader te bepalen

Mocht je verhinderd zijn op één van de dagen, dan kunnen we dit in overleg anders plannen. 

Vooropleiding
- De licenties zijn te verkrijgen, beginnend bij C. Wanneer je C hebt, kun je doorleren voor B. Van B naar A en van A naar A+. De minimale leeftijd voor deelname is 14 jaar.

Kosten
€175,00 p.p. of in termijnen 4 x €43,75 (incl. theorietraining, praktijktraining, certificaat, fluitje, manual).

De bovenstaande data gelden ook als opfriscursus voor gelicenceerde scheidsrechters en iedereen die hun C-licentie al heeft behaald en als scheidsrechter op de Waterpoort Cup 2023 hun opwachting zullen maken. Voor hen is de cursus kosteloos. 

Aanmelding
Schijf je hier in: Scheidsrechterscursus Kyokushin Karate