Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Tai Chi dag

25 Sep 2016

ORANJEWOUD -  Stichting Activity Foundation organiseert in samenwerking met Sportclub F en F The Inner Way op zondag 25 september in Golden Tulip Oranjewoud. De Tai Chi dag wordt jaarlijks in Oranjewoud georganiseerd om Tai Chi en de effecten van Tai Chi bij een breder publiek te introduceren.

Wat is Tai Chi?
Tai Chi is van oorsprong een Chinese meditatieve bewegingskunst. Wie naar een Tai Chi beoefenaar kijkt, ziet deze langzame, vloeiende, afgeronde bewegingen maken. Het lijkt op ‘zwemmen in de lucht’. Tai Chi heeft een gunstig effect op de fysieke en mentale gezondheid. Tai Chi vergroot de vitaliteit, waardoor de beoefenaar zich fit-ter voelt. Daarnaast is Tai Chi gewoon leuk om te doen. Samen met anderen. Op rustgevende Chinese muziek in een ontspannen sfeer kunt u op zondag 4 september a.s. op de schitterende locatie in het Golden Tulip Tjaarda in Oranjewoud kennismaken met de verschillende aspecten van Tai Chi.

De Activity Foundation stelt zich ten doel maatschappelijke betrokkenheid, innerlijke ontwik-keling en sociale verbroedering te realiseren voor jong en oud. Voor de hele samenleving, van kansrijk tot kansarm. Als middel gebruikt de Activity Foundation daarbij de kracht van sport. Lichaam en geest komen er letterlijk en figuurlijk door in beweging. Daarom organiseert de Activity Foundation sportevenementen en ondersteunt het andere sportevenementen. Zo ook de jaarlijkse Tai Chi Dag

Wat kunt u verwachten op de Tai Chi Dag in Oranjewoud?
We beginnen op 10.00 uur met een kopje koffie of thee en een gebakje. Vervolgens gaan we aan de bosrand samen kennismaken met verschillende Tai Chi onderdelen.Tai Chi ofwel Taiji – volgens de originele Chinese schrijfwijze – is een bewegingsleer die pri-mair gericht is op het optimaliseren van de gezondheid van de mens. Het doel is – als je al van doelen kunt spreken – lichaam en geest met elkaar in overeenstemming te brengen. Wij noemen het ook wel ‘meditatie in beweging’.

In Tai Chi komen vijf verschillende grote stijlen voor. Tijdens de Tai Chi Dag kunt u zich bekwamen in de Yang-stijl/vorm. De Yang-stijl/vorm is één van de meest verbreide Tai Chi stijlen in de wereld. Een ‘vorm’ is eigenlijk een solo-oefening die bestaat uit een harmonieuze, vloeiende, aan-eenschakeling van natuurlijke bewegingen die je zo langzaam mogelijk en met aandacht uitvoert. De stappatronen doen denken aan een soort choreografie. Als je naar een Tai Chi beoefenaar kijkt, lijkt het net alsof deze ‘zwemt in de lucht’. Tijdens de Tai Chi Dag oefenen we o.a. deze vorm groepsgewijs.Naast het oefenen van de Tai Chi Yang-vorm, besteden we tijdens onze Tai Chi Dag ook veel aandacht aan specifieke Chinese rek-, en strekoefeningen ter stimulatie van de Qi-circulatie en ter bevordering van de algehele gezondheid.

Daarnaast is er ruimte voor Taijiwuxigong oefeningen. Dit zijn stilstaande oefeningen ter ondersteuning van uw gezondheid. Na een uitstekend verzorgde, uitgebreide lunch bij Hotel Tjaarda staat er een ligmeditatie op het programma.Bent u op zoek naar meer balans in uw leven en een groter lichaamsbewustzijn? Op zoek naar betere coördinatie, groter evenwicht en meer lichaamskracht? Wilt u uzelf een fijn cadeautje geven? Dan is deelname aan de Tai Chi Dag wellicht iets voor u!

Wat kost deelname aan de Tai Chi Dag?
Deelname aan de Tai Chi Dag kost: €45,00 donateurs/ vrienden van St. Activity Foundation / leden Sportclub F en F. €75,00 deelnemers TWG introductiecursus en introducees.€90,00 niet-leden Sportclub F en F / donateurs/ Vrienden van St. Activity Foundation.

Wat levert deelname aan de Tai Chi Dag u op?
Een gedegen kennismaking met de Chinese bewegingskunst Tai Chi. Een dag lekker ontspannen, opladen en revitaliseren in een luisterrijke omgeving. De Tai Chi Dag biedt u voldoende basiskennis en ervaring om van alle voordelen die Tai Chi oplevert, te kunnen genieten.

Meer informatie?
U kunt meer informatie over ons vinden op www.activityfoundation.nl. Voor extra vragen etc. kunt u contact opnemen via 0515-432030 of via info@activityfoundation.nl.

Wij bieden gratis kinderopvang tijdens de Tai Chi dag.