Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Taijiwuxigong introductiecursus

03 Oct 2016

SNEEK - Voor iedereen uit Fryslân en omstreken. Vanaf maandag 3 oktober a.s. starten we weer met een nieuwe introductiecursus Taijiwuxigong van 10 lessen. De eerste les in week 40 is vrijblijvend. Elk van de 10 weken telt 4 momenten waarop de les van die week te volgen is. Taijiwuxigong is een energetisch zelfbehandelingssysteem voor meer geestelijke en lichamelijke ‘health en happiness’, dat is ontwikkeld door de Chinese art Dr. Shen Hongxun. De complete introductiecursus bestaat uit 10 lessen van 1,5 uur en wordt verzorgd door Frank Liew-On, opgeleid Buqi therapeut aan het Buqi Instituut van Dr. Hongxun.

Beweging, sport en fitness zijn belangrijk voor lichaam en geest, daar zijn we het allemaal over eens. Echter, niet alle vormen van beweging werken op hetzelfde niveau. Taijiwuxigong is zo bijzonder omdat het niet alléén inwerkt op ons bewegingsapparaat.

Tengevolge van allerlei spanningen die het leven met zich meebrengt, nemen we vaak een verkeerde of zelfs verwrongen lichaamshouding aan. En die houding heeft de tendens zich vast te zetten. Daardoor verliezen we het natuurlijke contact met ons energetisch centrum en de zelfregulerende functie daarvan. Als we leren een goede houding aan te nemen, kunnen we het contact met het energetisch centrum van ons lichaam hervinden.

Vanuit die basishouding zijn er een hele reeks oefeningen, de zogeheten daoyin, die zijn bedoeld om spanningen in de verschillende delen van het lichaam op te heffen. Ziekteverwekkende factoren zoals afvalstoffen en fysieke en emotionele spanningen worden afgevoerd, waardoor je minder ongemakken en pijn ervaart, je versterkt de wervelkolom, je leert steviger staan, zowel lichamelijk als emotioneel en mentaal, je wordt soepeler in bewegingen en geest, je ontwikkelt een beter lichaamsbesef en een toestand van evenwicht en algemeen welbevinden wordt bevorderd. Verder ontstaat er door regelmatige beoefening een verhoogde geestelijke helderheid en een emotioneel welbevinden.

Belangstellenden zijn van harte welkom. U kunt zelf bepalen aan welke les u wekelijks mee wilt doen.

Meer informatie over tarieven en aanmelding: tel. 0515-432030 of info@sportclubfenf.nl.