Taijiwuxigong

Wilt u zich vrijer voelen, lekkerder in uw vel zitten? Fitter en vitaler zijn? Wilt u zich beter kunnen ontspannen en tegelijkertijd alerter zijn? Dan is Taijiwuxigong bij het Healing Centre iets voor u! 

Volop zelf werken aan uw vitaliteit en algehele welbevinden

Taijiwuxigong (spreek uit: Tai tsjie woeksie koeng) is een oefenmethode die gericht is op het zuiveren van het lichaam van ziekteverwekkende factoren, het verbeteren van de vitaliteit en het algeheel welbevinden. Het is een oefensysteem dat is ontwikkeld door de Chinese arts Dr. Shen Hongxun. De Taijiwuxigong ­oefenmethode omvat: spontane- en geleide bewegingsoefeningen, ademhalingsoefeningen en klankoefeningen. De basis van Taijiwuxigong is dat het menselijk lichaam is toegerust met een aantal ­helende krachten: lichaamskrachten en mentale kracht. ­Wanneer deze lichaamskrachten (chi krachten) worden vrijgelaten of worden aangestuurd met behulp van mentale kracht kan de beoefenaar een positieve invloed uitoefenen op de gezondheid van het lichaam en geest. Gecertificeerd BuQi-therapeut Frank Liew-On heeft jarenlange ervaring in het onderwijzen van deze methode, zodat er op verantwoorde wijze wordt omgegaan met de energie die vrijkomt tijdens de lessen. Liew-On is gecertificeerd door Dr. Shen Hongxun van het BuQi Instituut in Gent. Door regelmatige beoefening van Taijiwuxigong kun je gezond en vitaal blijven, kun je mentale, sportieve en artistieke prestaties verbeteren. Er bestaan geen leeftijdsgrenzen voor de beoefening van Taijiwuxigong.

Positieve spiraal om geest en lichaam gezond en weerbaar te houden

Serieuze en regelmatige beoefening van Taijiwuxigong zet een positieve spiraal in werking die helpt om lichaam en geest gezond en weerbaar te houden. Moeheid verdwijnt en ook “modernetijds-klachten” zoals RSI of burn-out verschijnselen kunnen spontaan genezen.

Taijiwuxigong is een eenvoudig maar diepgaand systeem voor zelfgenezing ontwikkeld door de Chinese arts Dr. Shen Hongxun, waarvan iedereen al na korte tijd de weldaad kan ervaren. Door de beoefening van Taijiwuxigong kun je gezond en jong blijven, kun je je mentale, sportieve en artistieke prestaties verbeteren en van klachten genezen. Ook vermindert het stress, brengt het u tot rust en laat het u oog in oog staan met confrontaties met uzelf welke schadelijk zijn voor uw gezondheid. Het doel van Taijiwuxigong is zelfgenezing en zelfregulering van lichaam en geest.

De oefeningen (daoyins red.) hebben tot doel de spieren - maar ook de geest - op een alerte manier te ontspannen en de ligamenten te strekken. Hierdoor worden gewrichten verlengd of ‘geopend’. Dit bevordert de doorvoer van lichaamsvloeistoffen en neurologische signalen met als gevolg dat het gewricht soepeler wordt en de weefsels eromheen worden gezonder. De kracht van de oefeningen zit dan ook in de herhaling en het op de juiste wijze geleiden van de reacties die tijdens het oefenen ontstaan.

In de week van 18 mei kunt u vrijblijvend komen kennismaken! Dit is tevens de eerste week van de tien lessen durende cursus. Gedurende de aangegeven lesweken kunt u dan ook 10 lessen volgen. U bent vrij om een voor u geschikt moment in de week te vinden. Dit kan iedere week op hetzelfde moment zijn, of de ene week op een ander moment dan de andere week. Kijk dus goed naar de onderstaande data, noteer het direct in jouw agenda en plan voor jezelf alvast jouw 10 lessen in. Let op: er zijn 8 weken, dus plan de lessen zo in dat je er 10 kunt volgen!

Praktische informatie
Kijk voor de data in onze agenda.

Lange Veemarktstraat 3, 8601 ET Sneek

Kosten
€ 165,-

Inschrijven
Inschrijven kan via de link in onze agenda.

Lange Veemarktstraat 3, 8601 ET Sneek

U krijgt bij uw eerste les van ons een stempelkaart die iedere les wordt afgetekend.