BUQI Consult

 

BUQI

Het beste van beide!
Westerse nuchterheid gecombineerd met Oosterse kennis.

 

BUQI Consult bij ...

Pijnklachten, stress, depressie, rug en nekklachten, hoofdpijn, vermoeidheidsklachten, slaapproblemen? Helpen de therapieën en/of medicatie niet of onvoldoende? Hoe vervelend is het als je daar al jaren mee rondloopt en het je levensvreugde beperkt. Kom weer terug in je kracht met Buqi. Met oprechte aandacht, de juiste intentie en de kracht van Buqi kan er veel verandering plaats vinden.

Wat is BUQI ?

Buqi is een energetische behandelmethodiek ontwikkeld door de Chinese arts Dr. Shen Hongxun. Deze methode is net als acupunctuur, acupressuur en kruiden afkomstig van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Het is een combinatie van Westers medisch inzicht en een Chinese benadering van het ontstaan en behandelen van ziektes. In de TCG valt het onder de Medisch Qigong tak. Het systeem is gebaseerd op het principe dat de oorzaak van klachten gelegen is aan de ophoping van giftige afvalstoffen en andere ziekteverwekkende factoren in het lichaam. Deze ziekteverwekkende factoren, ook wel Binqi genoemd, verzamelen zich vooral in de tussenwervelruimtes, gewrichten en organen. Een andere vorm van Binqi is negatieve emoties. Emoties als stress, woede, angst en verdriet kunnen de biochemie van het lichaam aantasten. De ophoping van Binqi leidt tot blokkades in organen, gewrichten en energiekanalen. De resulterende disfunctie veroorzaakt een verhinderde circulatie van lichaamsvloeistoffen (bloed, lymfe, intercellulaire- en cerebrospinale vloeistof) en stagnatie van de vitale energiestroom. Hierdoor worden we gevoelig voor ziekten.

Direct een intake plannen?

 

Voor wie is BUQI ?

Veel voorkomende symptomen zijn:

 • Vermoeidheidsklachten
 • Stress
 • Burnout
 • Overgangsklachten
 • Negatieve emoties
 • Mentale klachten
 • Pijnklachten
 • Rug-, gewrichts- en spierproblemen
 • Ademhalingsmoeilijkheden
 • Spijsverteringsstoornissen

Er zijn aandoeningen, zoals kanker, chronische ziekten of anatomische afwijkingen, waarbij Buqi het probleem niet verhelpt maar wel symptomen als pijn en vermoeidheid vermindert of wegneemt. Na een operatie of bij (blijvend) letsel na een ongeval biedt Buqi verlichting en leidt het tot een beter herstel. In bijna alle gevallen kun je zeggen dat het de kwaliteit van leven verbeterd.

Voordelen van BUQI

Het grote voordeel van Buqi is dat het bijna geen bijwerkingen heeft. En omdat bij een Buqi behandeling je gehele energiehuishouding verbetert, zal je je snel fitter en gezonder voelen.
Daarnaast heeft het ook een preventieve werking.

 • Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens.
 • Het vergroot de natuurlijke weerstand.
 • Het verhoogt de pijngrens.
 • Het stimuleert de levenslust.

Direct een intake plannen?

 

BUQI behandeling

Buqi Intake

Een Buqi behandeling begint met een intakegesprek van 45 minuten en kost € 75,-. Dit is nodig om te komen tot een juiste Buqi diagnose. Het stellen van een juiste Buqi diagnose komt tot stand door een combinatie van het voeren van een gesprek, aandachtig te kijken en te luisteren naar je mentale en lichamelijke omstandigheden. Aan de hand van deze gegevens stellen we een Buqi diagnose vast waarop we ons Buqi behandelplan baseren die bestaat uit 1 of meer Buqi consulten.

Buqi Consult

Het Buqi consult van 1 uur begint met het vastgestelde behandelplan en kost € 100,-. Buqi behandelingen zijn grotendeels zonder lichamelijk contact, dus puur energetisch. Het consult wordt afgesloten met een nabeschouwing en/of het aanleren van een specifieke oefening voor thuis om het herstelproces te ondersteunen en de energie in balans te houden. Voor een Buqi consult heeft u geen verwijzing nodig van een arts.

Direct een intake plannen?