Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Gert-Jan Pels wint vierde prijs bij All Japan Open en de Best Spirit Award

01 Oct 2010

Karateka Gert-Jan Pels heeft zondag 3 oktober in het mekka van de karatesport Tokyo in een zeer sterk bezet All Japan Open de 4e plaats gewonnen. Naast de bokaal van de vierde plaats kreeg hij ook de Spirit Award uitgereikt, als meest strijdlustige karateka van allen.

In de strijd om plaats drie en vier was de Spanjaard Richard Tineo te sterk voor de 29-jarige Pels. Diezelfde Tineo had deze zomer nog van Pels’ clubgenoot Klaas Jansen de halve finale gewonnen bij het Europees kampioenschap, overigens in een marathonpartij van de reguliere drie minuten en daarna de maximale twee keer twee minuten verlenging.

Klaas Jansen wist ditmaal niet tot de halve finales te reiken. De 34-jarige kwartfinalist van het WK van 2008, eerder dit jaar derde bij het Europees Kampioenschap Kyokushin Karate bij de super zwaargewichten, werd in de eerste ronde uitgeschakeld in een zware partij over de reguliere drie minuten en daarna de maximale twee keer twee minuten verlenging.

De onverzettelijke Japanner Koketsu Takuma – wereldkampioen in 2008 en vorig jaar tweede bij de All Japan Open en bij de kwartfinale van het WK 2008 nipt te sterk voor Klaas Jansen – wist uiteindelijk de All Japan Open te winnen. Takuma won de finale tegen een andere sterke Europeaan, namelijk de Spanjaard Jonathan Tineo. Diens broer Richard was degene die het brons pakte, voor de Spanjaarden uiteraard ook een fantastisch resultaat.

Na het toernooi was er zondagavond voor het team van Sportclub F en F The Inner Way de officiele afsluitingsceremonie van het toernooi, de zogenaamde Sayonara party. Maandag 4 oktober staat er nog een vergadering op het programma. Dinsdag is er nog tijd om wat indrukken van Tokio op te doen, zodat het team woensdag aan de terugreis richting Sneek begint.

Meer informatie en foto’s volgen zo spoedig mogelijk.