Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Bijna 80 kandidaten deden karate examen!

12 Nov 2022

Op woensdag 12 oktober waren de 40+ karate examens. Na 250 technieken, ippon kumite's, kata's, kracht, conditie en de nodige sparringspartijen is het examen afgerond.

Op zaterdag 29 oktober hebben maar liefst 66 jeugdige karateka’s deelgenomen aan het Jeugdkarate examen. Er werd keihard gewerkt aan: een krachtcircuit, conditie, de kihon waar bijna 1200 technieken voorbij kwamen, ippon kumite's en kata's (zelfverdedigingstechnieken en loopvorm, red.). Het geheel werd afgesloten met meer dan 350 sparringspartijen en 100 gebroken planken tijdens de tameshiwari (breektest). 

De zaterdag daarna stond in het teken van het Juniorenkarate examen waarbij eveneens karateka's tussen de 12 en 18 jaar voor hun volgende graad hebben gestreden! Na het hardlopen volgden nu ruim 2000 technieken en eveneens pittige sparringspartijen. Na de uitslag konden ook hier alle deelnemers met een voldaan gevoel en hernieuwde spirit naar huis keren. 

Woensdag 9 en zaterdag 12 november werd deze karate examenreeks afgesloten met de Senioren-editie. Dankzij de twee kandidaten die examen deden voor de bruine band zijn er meer dan 5000 technieken gemaakt! En daarnaast natuurlijk nog alle andere verplichte onderdelen. Het was een pittig, maar prachtig examen. 

We kijken terug op een prachtig examen en feliciteren alle kandidaten met deze prachtige prestatie!