Taiji

Tai Chi ofwel Taiji – volgens de originele Chinese schrijfwijze – is een bewegingsleer die primair gericht is op het optimaliseren van de gezondheid van de mens. Het doel is – als je al van doelen kunt spreken – lichaam en geest met elkaar in overeenstemming te brengen. Wij noemen het ook wel ‘meditatie in beweging’. In Taiji komen vijf verschillende grote stijlen voor. Binnen onze sportclub kun je je bekwamen in de Yang-stijl/vorm.

De Yang-stijl/vorm is één van de meest verbreide Taiji stijlen in de wereld. Een ‘vorm’ is eigenlijk een solo-oefening die bestaat uit een harmonieuze, vloeiende, aaneenschakeling van natuurlijke bewegingen die je zo langzaam mogelijk en met aandacht uitvoert. De stappatronen doen denken aan een soort choreografie. Als je naar een Taiji beoefenaar kijkt, lijkt het net of deze ‘aan het zwemmen is in de lucht’. Tijdens onze lessen oefenen we deze vorm groepsgewijs. Naast het oefenen van de Yang-vorm, besteden we tijdens onze Taiji lessen ook veel aandacht aan specifieke rek-, en strekoefeningen ter stimulatie van de Qi-circulatie en ter bevordering van de algehele gezondheid. Onze lessen zijn geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Naast de reguliere wekelijkse lessen, verzorgen wij op donderdagmiddag ook Taiji les speciaal toegespitst op senioren.

Ben je op zoek naar meer balans in je leven en een groter lichaamsbewustzijn? Op zoek naar betere coördinatie, groter evenwicht en meer lichaamskracht? Dan is Taiji bij Sportclub F en F The Inner Way wellicht iets voor jou! Dus kom gerust eens langs voor een vrijblijvende kennismakingsles. Zijn er nog vragen? Bel via 0515-432030 of mail naar info@sportclubfenf.nl